0
Turizam u Konjicu

Boračko jezero spremno za ljetnu turističku sezonu 2020

Boračko jezero je jedno od najljepših prirodnih planinskih jezera u Bosni i Hercegovini, poznato kao dom izviđača, raj za omladinu i pravo mjesto za uživanje u ukusnim ribljim specijalitetima, odmor i rekreaciju u prirodnom ambijentu.

Redovni gosti na Boračkom jezeru su najviše stranci – iz Mađarske, Velike Britanije, Poljske, Češke. Nažalost, trenutna epidemiološka situacija na globalnom nivou je donekle poremetila turističke tokove, pa se tako pružaoci ugostiteljskih i smještajnih usluga na Boračkom jezeru susreću sa dodatnim poteškoćama.

Kao i proteklih godina Boračko jezero se pokazalo kao idealno turističko mjesto kako za domaće, tako i za strane posjetioce i sa svojim sadržajima, koje je neophodno unaprijediti u budućem periodu može poslužiti kao destinacija vikend turizma, sa naglaskom na aktivnosti na vodi i izletnički turizam. Blizina Neretve, te nekoliko značajnih kulturno-historijskih turističkih potencijala u narednom periodu može izdvojiti Boračko jezero u sami vrh turističkih destinacija, koje jednostavno morate posjetiti.

Dobro došli na Boračko jezero!

© 2020 Konjic Tourism

Development by Lilium