0

POČETAK MANIFESTACIJE DANI OPĆINE KONJIC


Event Details


Dani Općine Konjic, manifestacija kojom se afirmiše lokalno stvaralaštvo počinje 4. juna, a završava se 18. juna. Ova manifestacija će biti  obilježena nizom događaja u navedenom periodu.

Svečanim otvaranjem Evropskog finala omladinskog turnira Champions Trophy u Konjicu je počela manifestacija Dani Općine Konjic koja će trajati do 18.juna

U Konjicu je u Garden City hotelu počelo prvo Evropsko finale omladinskog turnira Champions Trophy u organizaciji Balkan projekta, a uz podršku Općine Konjic i konjičkih privrednika. Riječ je sportskom događaju kojim je počela manifestacija Dani općine Konjic, koji je okupio 22 ekipe iz Bosne i Hercegovine Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Austrije.
Načelnik Osman Ćatić u ime grada i Općine Konjic poželio je dobrodošlicu učesnicima takmičenja.
-Konjic je oduvijek bio poznat po dobrim sportistima, umjetnicima, uspješnim ljudima, privrednicima, kulturno- historijskom naslijeđu, a poznat je i po gostoprimstvu, zato želim da se osjećate kao u svom gradu – kazao je Ćatić, koji je takmičarima poželio uspjeh, fer play igru, a organizatorima čestitao na manifestaciji koja je poklon gradu za rođendan.
Aleksander Rakowitz govoreći u ime organizatora Balkan projekta zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli da se ova lijepa sportska priča desi u Konjicu, poručujući učesnicima da tokom takmičenja svi trebaju biti jedna velika fudbalska porodica u kojoj se svi uvažavaju.
Dvodnevno fudbalsko takmičenje za dječake do 10 godina biće održano na stadionu Fudbalskog kluba Igman Konjic, koji je u proteklim danima posebno uređen za ovaj događaj.
Pobjednik prvog Evropskog finala osvojit će direktan plasman i besplatno učešće na Svjetskom finalu u Beču.

© 2020 Konjic Tourism

c9d204f5-e1d6-43d2-ad09-d16100cb701b

Development by Lilium