0
Turizam u Konjicu

Održana 5. Neretva Media Regata

Uspješno je održana peta tradicionalna MEDIA Regata koja ima za cilj promociju važnosti očuvanja prirodnih ljepota i životne sredine konjičke regije.

Kao i prethodnih godina, rafting se pokazao kao odlična prilika za uživanje i druženje u prirodi, te se upravo kroz ovu aktivnost najbolje može skrenuti pažnja na sve veću potrebu zaštite i edukacije o načinima očuvanja životne sredine. Održavanje Neretva Media Regate ima ulogu da skrene pažnju javnosti na trenutno stanje rijeke Neretve, te da promoviše aktivnosti koje se mogu održavati na ovom području. 

Učesnici takmičenja su bili predstavnici 23 medija s područja cijele Bosne i Hercegovine. U regati je učestvovalo 45 osoba, podijeljenih u 12 timova. Zadatak takmičara je bio da što prije završe spust dužine od 18 kilometara, a pobjedu su odnijeli predstavnici Radio 8, Radio Miljacka i Novikonjic.ba. 

Rafting je odlična prilika da udovoljite vašoj avanturističkoj strani, te da istražite prirodno okruženje Bosne i Hercegovine na potpuno novi način. Avantura je odlična za vaš um, te vam pruža adrenalinske nalete. Tokom same aktivnosti fokusirani ste samo na uzbuđenje koje osjećate, a ne na sam fizički trening koji se odvija. Ova aktivnost je odlična i za smanjenje stresa, te vam barem na nekoliko sati pomaže da pobjegnete od stvarnosti. Mirna priroda i čist zrak oko vas vam omogućava da ostavite sve brige iza sebe.

Osim što će vam rafting pomoći da odmorite um, ovo je i odličan vid fizičke aktivnosti. Veslanje vam jača mišiće, te tonira ruke, leđa i ramena. Ova aktivnost od vas zahtijeva upornost i izdržljivost kako biste uspješno obavili izazov. I na kraju, pored svih prednosti raftinga za vaš um i tijelo, ovaj timski sport će vam omogućiti da upoznate ljude s istim interesima ili da provedete kvalitetno vrijeme s vašom porodicom i prijateljima.

© 2020 Konjic Tourism

Development by Lilium