0
Turizam u Konjicu

U Konjicu se održava prva gradska biciklijada i 12. biciklistički rekreativno-turistički maraton ”Stazama Kulina-bana”

Biciklistički rekreativno-turistički kamp-maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ je manifestacija koja promoviše prirodne ljepote, turističke potencijale, kulturološke znamenitosti i etnološke različitosti kroz razvoj brdskog biciklizma u Bosni i Hercegovini. Maraton je jedinstvena manifestacija ovakve prirode kod nas koja se kontinuirano odvija od 2009. godine, a od 2012. ima međunarodni karakter.

12. Biciklistički rekreativno-turistički kamp-maraton „Stazama bosanskih kraljeva“ ove godine ima radni naslov „Stazama Kulina-bana“ i realizirati će se na prostoru općine Konjic sa posebnim akcentom na predstavljanje prirodnih turističkih potencijala i potencijala za avanturistički turizam kao prepoznatljivim obilježjima turističke ponude Konjica. Pored Boračkog jezera, Neretve, planine Prenj, kao prirodnih turističkih destinacija, maratoncima će biti predstavljena i kulturna baština koja se posebno njeguje u jezgri starog grada Konjica, a pored toga učesnicima će biti omogućena i posjeta Titovom bunkeru.

Maraton će se realizirati u periodu od 13.08. do 17.08., gdje će navedene znamenitosti i destinacije biti prezentirane raftingom, rekreativnim biciklizmom i planinarenjem, kao perspektivnim oblicima avanturističkog turizma općine Konjic. Organizacioni tim Maratona sa Neformalnim biciklistima iz Konjica, uz podršku općine Konjic i Agencije za ekonomski razvoj ”PRVI KORAK” d.o.o. Konjic će po prvi organizirati i gradsku biciklijadu ulicama Konjica.

© 2020 Konjic Tourism

Development by Lilium