0
Turizam u Konjicu

Održan 18. Međunarodni sprint triatlon kup “Kulin ban” na Boračkom jezeru

how to order cytotec online without a prescription Triatlon asocijacija u saradnji sa Triatlon savezom FBiH na Boračkom jezeru je 28.08.2021. godine organizovala Međunarodni sprint triatlon kup “Kulin ban”, na kojem je nastupilo 97 takmičara iz BiH, Austrije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je ovom prilikom takmičarima poželio dobrodošlicu u Konjic i na Boračko jezero .

Ognjen Stojanović iz Srbije i ove godine bio je najbolji u muškoj konkurenciji na održanom 18. Međunarodnom sprint triatlon kupu “Kulin Ban” Boračko jezero 2021.

U ženskoj konkurenciji u glavnoj utrci najbrža je bila Alena Detan Karlović iz Triatlon kluba “Petar Zrinski” iz Zagreba.

Mustafa Jamak iz BiH osvojio je drugo, a Dragan Jovanović iz Crne Gore treće mjesto u muškoj kategoriji takmičenja, dok su se kod žena Aleksandra Tot iz Triatlon kluba “Kotor” i Alenka Urdih Štefanac iz Triatlon kluba “Petar Zrinski” – Zagreb našle na drugoj, odnosno trećoj poziciji, takmičeći se u tri discipline naizmjenično koje čine sprint triatlon – plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Pokrovitelji Međunarodnog sprint triatlon kupa Kulin ban su Općina Konjic, Olimpijski komitet BiH i Triatlon i pentatlon savez FBiH.

Izvor: www.klix.ba i www.konjic.ba

© 2020 Konjic Tourism

c9d204f5-e1d6-43d2-ad09-d16100cb701b

Development by Lilium